Maisto paruošimo skyriuje – nauja indų džiovinimo įranga
Jonavos ligoninės Maisto paruošimo skyriuje pradėta naudoti profesionali indų plovimo ir džiovinimo įranga, kurią įstaiga įsigijo siekdama užtikrinti aukščiausius maisto pateikimo standartus.
Nuo šių metų pradžios ligoninėje pagaminamas maistas pacientams tiekiamas individualiuose padėkluose ir TERMO induose. Tokiu būdu patiektas maistas ilgą laiką išlaiko temperatūrą ir skonio savybes.
Maisto indeliai pagaminti iš specialaus plastiko, todėl atitinka higieninius reikalavimus, yra ilgaamžiškesni nei stikliniai indai.
Jonavos ligoninės maisto kokybę ir pateikimo estetiką jau įvertino ir pacientai. Gimdyvė iš Panevėžio paliko komentarą interneto svetainėje riebuskatinas.lt:
„Maistas atnešamas karštas, spec. induose, maistas turi skonį, niekada nebus pagamintas iš likučių nuo pietų ar vakarienės. Porcijos užtektų dviems pavalgyti, ir maistas atitinka, maitinančiai mamytei. Valgau ir toks jausmas kad valgau namuose.
Apie tokį maistą kaip sasyskos ar šlapenka net kalbos nėra. Sviestas supakuotas mažuose indeliuose kaip viešbučiuose būna. Visas maistas su tinkamu kiekiu druskos, sriuba ne skystis. Maistą gamina tikrai žmogus kuris myli šį darbą ir žino kas tą maistą valgys. Net agurkai, pomidorai, salotos padarytos prieš patiekiant. Tikrai ligoninė verta pagyrų“.
A.Reipos nuotr.